Bitcoin se za posledních 24 hodin propadl o více jak 15% v době psaní toho článku. Hodnota jednoho Bitcoinu klesla na 97 163 Kč, taková nízká čísla kryptoměna nezaznamenala za poslední 12 měsíců. Podle odhadů analytiků se přitom stal Bitcoin ideální prostředek pro shortování, tedy obchodování v krátkém časovém horizontu. Takže s hodnotou Bitcoinu mohou posouvat hlavní velcí hráči.



Pokud obchodujete, tak pozor na emoční nákup a prodej, to znamená nakupování, když je hodnota vysoko a prodávání, když je hodnota nízko. Právě nyní není vhodné prodávat Bitcoiny z důvodu, aby hodnota neklesla ještě níž.

Začít obchodovat můžete třeba jen za 500,- Kč a to snadno prostřednictvím platební brány přes kartu Visa a MasterCard. Není tedy pravdou, že si musíte koupit např. jeden celý Bitcoin. Navíc pokud se registruje přes tento odkaz, tak získáte zdarma 10$ v kryptměně Bitcoin k Vašemu prvnímu nákupu.

Doporučujeme vždy zvažit, zda nákup kryptoměn nebo zaslání příspěvku neohrozí Vaši životní úroveň, nebo dokonce platební neschopnost. Příspěvek nebo dokonce vložená částka do kryptoměn není možné ze strany magazínu vrátit.