Aplikace Halide Camera pro iOS byla aktualizována. Aktualizace nyní umožňuje fotografovat s režimem Portrét i zvířata a objekty pomocí iPhone XR. Vzhledem k tomu, že iPhone XR má zadní kameru s jedním objektivem nezachytí tolik informací o hloubce ve vlastní aplikaci Fotoaparát, kde tato funkce pracuje pouze, když fotíte lidi.



Jak vysvětluje Wired ve svém přehledu, pokud se pokusíte vyfotit obrázek na výšku zvířete nebo objektu bude v horní části obrazovky uvedeno „žádná osoba nebyla zjištěna“. Nyní Halide uvádí, že tato aktualizace umožňuje použít režim Portrét i na domácí zvířata a neživé objekty. „Možná to bude trochu komplikovanější a v některých nastaveních to nebude fungovat, ale pokud nebude vzdálenost příliš velká, bude to fungovat skvěle.“ 

Přesto, jak vysvětluje příspěvek na Redditu, znamená to, že aplikace třetích stran budou moci uživatelům poskytovat formu režimu Portrét pro zařízení iPhone XR, který umožní vyfotit i zvířata nebo objekty. iPhone XR byl vydán 26. října a získal pozitivní recenze, které chválily jeho LCD displej, jasné barvy a výkon na úrovni iPhone XS a XS Max. Díky nižší ceně se většina prodejců shodla na tom, že iPhone XR je telefonem, který si většina lidí bude chtít vybrat při pohledu na novou řadu iPhonů roku 2018.

Zdroj: macrumors.com