Maximální velikost displejů iPadu je 12,9-palců, nicméně, někteří fanoušci žádají ještě větší velikost displeje. S nejnovější generací iPadu Pro přinesla společnost Apple stejný design jaký známe z iPhone X.



Pro 10,5-palcový iPad společnost udržela celkový tvar stejný, ale protože změnila displej, který má design od okraje k okraji, měří o něco víc. U většího modelu Apple zmenšil velikost zařízení, ale velikost displeje je stále stejná, a to 12,9-palců. To znamená, že stále získáte stejný displej, ale ve výrazně menším těle. Zatímco největší iPad, který v současné době prodává Apple, má 12,9 palců, někteří fanoušci říkají, že by mohl mít až 15 palců.

Například pár týdnů zpět vývojář Steven Troughton-Smith ukázal, jak by mohl iOS pracovat na 14,9-palcovém iPadu Pro. Například Safari může zobrazit dvě záložky vedle sebe, stejně jako třetí aplikaci na 14,9palcovém displeji. Pokud by Apple tyto prosby fanoušků vyslyšel, měl by iPad skoro stejnou velikost jako MacBook, který má 15 palců. 14,9-palcový iPad Pro by pomohl Apple dále uvést na trh zařízení, které by mohlo plně nahradit počítač.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1057804187021598720

Zdroj: 9to5mac.com