Funkce EKG bude dostupná pro Apple Watch Series 4 ve watchOS 5.1.2, která je nyní v beta testování, podle interního dokumentu společnosti Apple, který získala společnost MacRumors.



watchOS 5.1.2 bude obsahovat funkci EKG navrženou společností Apple, která zjistí, zda váš srdeční rytmus vykazuje známky fibrilace síní, závažné formy nepravidelného srdečního rytmu. Apple Watch Series 4 jsou schopny generovat EKG podobné jednomocnému elektrokardiogramu, podle FDA. EKG a jiná srdeční data jsou shromažďována v aplikaci Zdraví na spárovaném iPhonu. Dokument společnosti Apple uvádí kompatibilitu s iPhone 5s nebo novějším se systémem iOS 12.1.1. Chcete-li zaznamenat EKG, uživatelé budou muset položit prst na digitální korunku. Záznam je dokončen za 30 sekund, což uživatelům umožňuje zjistit, zda jejich srdce bije v pravidelném rytmu nebo jestliže vykazuje známky fibrilace síní.

EKG je regulována a je k dispozici pouze v oblastech schválených pro použití. Funkce bude zpočátku omezena na Spojené státy, kde společnost Apple získala povolení FDA, ale modely Apple Watch Series 4 prodávané po celém světě zahrnují elektrický senzor srdce pro budoucí rozšíření této funkce. Zaměstnanci Apple Store jsou poučeni, aby zákazníkům radili, že funkce EKG není určena jako diagnostické zařízení nebo aby nahradila tradiční metody diagnostiky a neměla by být používána k monitorování nebo sledování stavu nemocné osoby nebo ke změně léků bez předchozího rozhovoru s doktorem. Apple slíbil, že funkce EKG bude k dispozici později v tomto roce, ale není jasné, kdy budou watchOS 5.1.2 a iOS 12.1.1 vydány.

Zdroj: macrumors.com