iFixit si ani tentokrát neodpustil rozebrání nového MacBooku Air. Potvrdili, že klávesnice na novém MacBooku Air má stejnou silikonovou membránu pod klávesnicí jako nejnovější MacBook Pro, jak se očekávalo, protože oba používají motýlovou klávesnici třetí generace. 



Po převrácení Airu na zadní stranu se setkáme už s klasickými šroubky, které známe z dřívějších generací MacBooků Pro/Air a vyžadují speciální šroubovák. Prostor zaplňuje hodně baterie, malá základní deska, ventilátor nezvykle na boku těla, pár reproduktorů a chladič.

Společnost iFixit se podívala na základní desku, kde najdeme bezpečnostní čip Apple T2 spolu s řadičem Thunderbolt 3 od společnosti Intel, 128 GB flash pamětí od SanDisk a 8 GB LPDDR3 RAM od společnosti SK Hynix. 

Rovněž se vrací u Applu trend s možností opravy, takže se vynechává neustálé lepení všeho k tělu MacBooku. Od roku 2012 se všechny součástky v MacBooku Pro a MacBooku s Retina dispelejem lepily a to mělo za následek špatnou vyměnitelnost např. pouze nové baterie.

Nový MacBook Air si zlepšil opravitelnost vzhledem ke standardu společnosti Apple, notebook získal od iFixit nízké skóre 3/10 v opravitelnosti.