Instagram zavádí nové změny, mezi které patří například smazání nepravých označení like, followerů a komentářů. Společnost Instagram, oznámila v tiskové zprávě, že některé účty používají software třetích stran k umělému růstu followerů.



Protože tato taktika odstraňuje skutečné zážitky, společnost tvrdí, že začne odstraňovat neautentický obsah. „Od dnešního dne začneme odstraňovat neautentické označení like a komentáře v účtech, které využívají aplikace třetích stran k posílení jejich popularity. Vyvinuli jsme nástroje pro strojové učení, které pomohou identifikovat účty, které využívají tyto služby, a odstraní neautentickou činnost. Tento typ chování je pro komunitu špatný a aplikace třetích stran, které toto generují porušují naše Pokyny pro komunitu a Smluvní podmínky.“

„Učiníme řadu kroků, abychom omezili tento druh nežádoucího chování. Účty, které identifikujeme pomocí těchto služeb, obdrží zprávu v aplikaci, která upozorňuje na to, že jsme odstranili neautentické přátele, followery a komentáře. Požádáme je také, aby si účet zabezpečili změnou hesla.“ Společnost také uvádí, že i další aktualizace budou zaměřeny na snížení neoprávněné aktivity.

Zdroj: 9to5mac.com