V loňském roce Apple vydal iPhone X s Face ID, který jako první obsahoval tuto funkci. S touto technologií minulý týden vyšel i iPad Pro, kde je Face ID ještě lepší než na iPhonu X a iPhone XS. Nastavení Face ID je dost podobné jako na iPhonu X, rozdílem jsou odlišné konfigurace senzorů, které umožňují odemknutí iPadu jak na výšku, tak na šířku.



iPad Pro snímá váš obličej z více úhlů a tím pádem je odemknutí pohodlnější než na iPhonu X. Můžete mít svůj iPad položený na stole a Face ID je schopno vás rozpoznat a odemknout iPad.

Při používání Smart Keyboard nebo jakékoliv jiné bezdrátové klávesnice, stačí klepnout na libovolné tlačítko a Face ID ověří váš obličej a odemkne iPad, aniž byste museli přejet prstem nahoru. Nový iPad Pro vás upozorní, že jste moc daleko od kamery, která snímá váš obličej. Při použití Face ID se vám může stát, že rukou zakrýváte kameru, v tom případě vám iPad zobrazí šipku směřující na kameru.

V mnoha ohledech je Face ID lepší než na iPhonu, což nejvíce způsobuje rozpoznání z více úhlů. Face ID sice není dokonalé, ale je to skvělá funkce, která výrazně vylepšuje používání iPadu Pro. Bude zajímavé sledovat, jak Apple technologii Face ID bude vyvíjet v příštích letech.

 

Zdroj: 9to5mac.com