V iOS 12 společnost Apple představila některé nové funkce aplikace Fotky, jejichž cílem je usnadnit vyhledávání, sdílení a používání sbírky fotografií. Zde je návod, jak je co nejvíce využít.



Nejvýznamnější novinkou v aplikaci Fotky je nová karta Pro Vás, která nahrazuje staré karty Vzpomínky a Sdílení a spojuje jejich funkce – společně s iCloud sdílenými albami, to vše můžete mít pěkně pohromadě.

Karta Pro vás: Návrhy sdílení
V horní části karty Pro vás je místo, kde se zobrazí vaše nejnovější návrhy pro sdílení. Pokud aplikace rozpozná někoho na fotografii, zeptá se, zda s ním chcete sdílet sbírku. Skvělá věc funkce sdílení fotografií v systému iOS 12 spočívá v tom, že pokud mají vaši přátelé nějaké fotky, které pocházejí ze stejné události, času nebo místa, budou také vyzváni, abyste je s vámi sdíleli.

Klepněte na kartu Návrhy sdílení a budete přesměrováni na obrazovku, kde si můžete vybrat fotografie, které chcete sdílet. Klepněte na položku Vybrat a potom klepněte na libovolné fotografie, které chcete přidat. Zvolte Další pro výběr kontaktů, se kterými chcete obrázky sdílet. Po dokončení klepněte na položku Sdílet ve Zprávách.

Karta Pro vás: Vzpomínky
Ihned pod položkou Sdílení najdete vzpomínky, tato možnost vybírá různé fotografie a videa, které jste v minulosti vybrali do konkrétních sbírek. Klepněte na Vzpomínky a uvidíte seznam všech fotografií a videí zde obsažených, geografickou polohu pořízených snímků, okolní fotografie a související vzpomínky, které by vás mohly zajímat.

Pokud stisknete tlačítko Přehrávání, začnete prohlížet Vzpomínky. Všimněte si, že klepnutím na možnost Vybrat na této stránce a odstraněním je fotografie nejen odstraněna z paměti, ale také ji odstraníte z knihovny iPhonu a iCloudu. Poslední dvě možnosti v dolní části obrazovky umožňují oblíbit si vzpomínku nebo ji trvale smazat.

Karta Pro vás: sdílená aktivita alba
Ve spodní části karty Pro vás je libovolná sdílená aktivita alba související s vaším účtem iCloud.

Zobrazí se zde seznamy alb, které jste sdíleli, stejně jako alba, která s vámi sdílí ostatní uživatelé. Odtud můžete prohlížet fotky a videa, číst komentáře nebo přidat vlastní.

Rozšířené vyhledávání
V iOS 12 je funkce vyhledávání fotografií na kartě Hledat inteligentnější než dříve, takže je snadnější najít fotografie z událostí nebo míst.

Zdroj: macrumors.com