Pandora dnes oznámila brzké spuštění Podcast Genome Project. Podobně jako v Music Genome Project, PGP bude kombinovat pokročilé strojové učení s uživatelskou zkušeností a nabídne specifické doporučení od podcastů až po jednotlivou epizodu.



Pandora říká, že Podcast Genome Project vyhodnotí obsah založený na více než 1500 atributech, jako jsou MPAA hodnocení, aktuální témata, styl, typ obsahu, profil a kombinuje to se zpětnou vazbou uživatelů, jako jsou hodnocení, přeskakování a opakování. Tak poskytne každému uživateli jedinečné doporučení podcastů, které se vyvíjejí podle změn jejich preferencí. „Osmdesát tři procenta Američanů ještě neposlouchá podcasty a většina z nich hlásí, že prostě neví, kde začít,“ řekl Roger Lynch, generální ředitel, Pandora. „Vytváření podcastů – jak jednotlivých epizod, tak seriálů – snadné objevování a jednoduché poslouchání, je to, co nabízíme.“

Mezi partnery patří například PM, Gimlet, HeadGum, Libsyn, NPR, Parcast, PRX + PRI, ReVolver, Slate, New York Times, The Ramsey Network, The Ringer, WNYC Studios a Wondery. Společnost říká, že tito partneři a množství podcastů budou v průběhu času růst. Kromě poslechu podcastu nabízí společnost Pandora svým uživatelům online rozhlasové vysílání. Za 9,99 dolarů za měsíc získáte poslech bez reklam, můžete také vyhledat a přehrát libovolnou skladbu, vytvářet seznamy skladeb a stáhnout hudbu pro poslech v režimu offline a mnoho dalšího.

Zdroj: macrumors.com