Apple nedávno představil nový MacBook Air, Mac mini i Pad Pro. Nicméně, existuje několik věcí, které fanoušci očekávali, ale nakonec představeny nebyly. V dnešním článku se podíváme, o které se jedná.



1. iPad mini 5

Jen pár dní před událostí analytik Ming-Chi Kuo vydal výzkumnou zprávu, ve které spekuloval, že společnost pracuje na novém iPadu mini. Zatímco Kuo se ujistil, že není jasné, zda to bude na této říjnové události, mnozí fanoušci doufali, že tomu tak bude.  iPad mini 4 je stále v prodeji za obvyklou cenu 399 dolarů. Pokud jde o to, kdy očekávat iPad mini 5, zprávy v současné době ukazují, že by to mělo být někdy začátkem roku 2019.

2. AirPower

Když společnost Apple původně představila AirPower v roce 2017, uvedla, že nabíjecí podložka bude vydána v roce 2018. V říjnu ovšem opět nepadla žádná zmínka o tomto zařízení. V současné době není známo, kdy očekávat vydání AirPower. Zatímco doufáme, že to bude v roce 2019, je tu i možnost, že Apple bude nucen toto zařízení ukončit.

3. iMac

Jedna ze zpráv naznačovala, že iMac tento podzimu obdrží významné vylepšení výkonu. Kromě aktualizace displeje, měl obsahovat nové procesory, stejně jako přidání bezpečnostního čipu Apple T2. Zařízení iMac bylo naposledy aktualizováno v červnu roku 2017. Nakonec ovšem říjnová událost nepřinesla žádné změny. Nyní to vypadá, že aktualizovaná verze by mohla přijít na začátku roku 2019.

4. Funkce EKG pro Apple Watch Series 4

Když Apple představil Apple Watch Series 4, ukázal novou funkci EKG, která umožňuje uživatelům umístit prst na digitální korunku a podívat se na jejich EKG. Funkce se neobjevila ve watchOS 5 a ani ve watchOS 5.1. Tim Cook ale slíbil, že funkce bude dostupná ještě do konce letošního roku.

5. 12-palcový MacBook

Stejně jako iMac, 12-palcový MacBook vypadal jako pravděpodobný kandidát na říjnové události tohoto roku. Zařízení bylo naposledy aktualizováno na WWDC v roce 2017. Nový MacBook Air je v mnoha ohledech srovnatelný s 12-palcovým MacBookem, ale je o 100 dolarů levnější a obsahuje Touch ID, čip T2 a další. Není jasné, jaká bude budoucnost pro 12-palcový MacBook, ale pravděpodobně by mohl příjít někdy na jaře roku 2019.

Zdroj: 9to5mac.com