Po rozebrání nových MacBooků Air a Mac mini odborníci na opravy ve iFixit dnes zveřejnili teardown 11-palcového iPadu Pro. Na začátku odborníci z iFixit odebrali displej z iPadu a první věc, kterou si všimli, byly zvukové součásti nového iPad Pro.



Ty se skládají ze čtyř basových reproduktorů a čtyř výškových reproduktorů. Reproduktory a logická deska zakryly přístup k čipu A12X Bionic, ale nakonec iFixit odkryl celou logickou desku. Na ní nalezli A12X Bionic SoC, paměť  Toshiba o kapacitě 64 GB, dvě paměti Micron RAM o celkové kapacitě 4 GB, NFC, modul Wi-Fi/Bluetooth společnosti Apple, dva řadiče dotykové obrazovky Broadcom a Texas Instruments. iFixit zjistil, že baterie iPadu Pro je o něco více opravitelná než v předchozích generacích. Je to proto, že Apple opět používá akumulátor ve tvaru písmene U.

Po tomto plynulém otevírání iFixit narazil na velké množství lepidla po levé straně baterie. Nakonec se odborníci k baterii dostali a našli 7,812 mAh na 3,77 V pro 29,45 Wh, což je mírně nižší než v 10,5-palcovém iPadu Pro. Podíváme-li se na součásti Face ID, iFixit poukázal na to, že se jedná o stejný základní hardware, který byl předtím viděn v iPhone X v mírně upraveném tvaru. iFixit poté odstranil reproduktory, nabíjecí desku pro Apple Pencil a port USB-C. Na rozdíl od portů Lightning ve starších modelech iPadů – které byly připájeny k logické desce – může být port USB-C na 11palcovém iPad Pro nahrazen nezávisle na hlavní logické desce.

Konečně iFixit použil svou ultrazvukovou čepel, aby objevil baterii pro fungování Apple Pencil, bezdrátovou nabíjecí cívku, vyrovnávací magnety a dotykový řadič Broadcom. Celkově 11-palcový iPad Pro obdržel 3/10 skóre opravitelnosti, z toho 10 je nejsnadněji. Zásadní body pro snížení opravitelnosti byl modulární port USB-C a nedostatek Home Button, které by dále mohlo zjednodušit opravy. Fixit také poznamenal, že lepidlo bylo skoro všude uvnitř iPadu Pro, což učiní veškeré opravy obtížnější.

Zdroj: macrumors.com