Vedle nových iPadů Pro představila společnost Apple druhou generaci Apple Pencil, která je navržena tak, aby fungovala výhradně s nejnovějšími iPady. V dnešním videu se podíváme na novou Apple Pecil a porovnáme ji se starší verzí.



Apple Pencil 2 je hezčí a menší než originální Apple Pencil, protože neobsahuje horní část kterou se nabíjela. Původní Apple Pencil jste zasunuli do iPadu Pro, z kterého rovně vyčnívala, takže se mohla snadno poškodit. Nová Apple Pencil tento konektor neobsahuje, protože zařízení je nyní možné nabíjet magnetickým připojením k novému iPadu Pro. Apple Pencil 2 položíte přímo na nový iPad Pro, což umožňuje párování, nabíjení a uložení, když se nepoužívá.

Navíc k těmto změnám designu a funkcí, Apple Pencil 2 zavádí podporu pro gesta. Dvojitým klepnutím můžete Apple Pencil 2 přepínat mezi nástroji v aplikacích podporujících funkci, což je velmi užitečné, protože umožňuje rychlé změny mezi tužkou a gumou. Apple Pencil 2 je bohužel o trochu dražší než ta původní. Předchozí verze stojí 2 590 Kč a Apple Pencil 2 stojí 3 490 Kč. Navíc pro uživatele, který mají nový model iPadu Pro je Apple Pencil 2 jedinou volbou, starší verze není kompatibilní s novým iPadem.

Zdroj: macrumors.com