Podívejte se na nejnovější video, které se objevilo na YouTube, kde najdete přehled o novém MacBooku Air a o jeho funkcích. Tento MacBook je často označován jako ideální počítač pro většinu lidí.



MacBook Air vypadá podobně jako model předchozí generace, ale je k dispozici vedle stříbrné barvě také ve vesmírně šedé a zlaté. Je o 10 procent tenčí než předchozí model a také o něco lehčí.

Komponenty z MacBooku Pro, včetně většího trackpadu a Butterfly klávesnice třetí generace, byly přidány do počítače MacBook Air, což bude zásadní změna pro každého, kdo přejde ze staršího stroje, který tyto funkce nemá. V MacBooku Pro byl problém s Butterfly klávesicí, ale v této verzi by měl být vyřešen.

 

MacBook Air používá čip T2 a Touch ID, ale nemá Touch Bar. Využívá také porty USB-C/Thunderbolt 3. Poprvé MacBook Air obsahuje Retina displej. Barvy sice nejsou tak jasné a živé jako na MacBooku Pro, ale je to stále fantastické zlepšení oproti předchozímu modelu.

Uvnitř je MacBook Air vybaven procesorem Intel Core i5 8. generace. Není sice tak výkonný jako čipy používané v předchozích modelech MacBook Air, ale nabízejí vyšší rychlost oproti starým čipům Broadwell, které používaly předchozí stroje, a protože používá méně energie, je to velmi efektivní. Nový MacBook Air nabízí nejdelší životnost baterie z notebooků Apple, nabízí až 12 hodin při procházení webu a 13 hodin při sledování filmů iTunes.

Zdroj: macrumors.com