Poptávka po Apple TV 4K vzrostla v posledních několika týdnech, protože spotřebitelé hledají příjimače pro streamování vánočních filmů a pořadů, tvrdí nová zpráva od Joshua Fruhlingera, vydavatele serveru Thinknum.



Podle prodeje Best Buy v měsíci listopadu Apple TV 4K 32GB překonal levnější alternativy včetně Roku (ten stojí 40 dolarů) a Chromecast Ultra (70 dolarů) a umístil se tak na druhé místo za Fire Stick (35 dolarů). Spuštění čtvrté generace Apple TV v roce 2015 přineslo integraci Siri a úplný obchod App Store, což vedlo k velkému růstu prodeje Apple TV, ale zařízení se stále řadí jako čtvrtý nejpopulárnější přijímač v USA. Od uvedení páté generace Apple TV 4K v loňském roce se však zdá, že zájem stoupá, jak uvádí Fruhlinger:
„Nebylo to tak vždy – ve skutečnosti je Apple TV 4K na trhu jen málo přes rok.

Jak vyplývá z uvedeného grafu, při vydání prodej Apple TV 4K kolísal. Ale teď s nejnovějšími aktualizacemi zařízení a pronikáním Apple TV 4K na trh se zdá, že se prodej konečně stoupá.“ Počínaje letošním rokem společnost přinesla do Apple TV podporu Dolby Atmos a zprávy naznačují, že Apple plánuje zavést streamingovou službu příští rok, možná již v březnu.

 

Zdroj: 9to5mac.com