Pouzdro Twelve South Journal bylo představeno začátkem tohoto týdne. Oba modely jsou navrženy pro aktuální řadu MacBook s porty USB-C. Jeden je vhodný pro MacBook Air, zatímco větší je určen pro MacBook Pro.



Twelve South Journal je nástupce pouzdra BookBook, které bylo představeno v roce 2011. BookBook kombinoval tři funkce. Za prvé bylo to vysoce ochranné pouzdro, které zcela obklopovalo stroj, vyrobeno z pevného materiálu, který nabízí vysokou ochranu proti poškození nárazem a poškrábání. Z tohoto důvodu je už dlouho oblíbeným pouzdrem pro cestování. Za druhé, velmi krásně vypadalo a za třetí, určitý stupeň ochrany proti krádeži. Pokud byste nechali svůj MacBook doma, mohli byste si ho vložit do pouzdra a položit ho mezi další knihy ve vaší knihovně a zloděj by nezjistil, že tam je. S pouzdrem Twelve South Journal společnost vynechala třetí výhodu ve prospěch designu, který je mnohem jednodušší, štíhlejší a pravděpodobně i stylovější.

Vzhled a pocit
Pokud znáte pouzdra typu knihy, celkový design je hodně stejný. Kůže na vnější straně, měkké mikrovlákno na vnitřní straně, vyztužené rohy pro pevnost a dvojité zipy pro pohodlí. Získáte jednoduché a krásné pouzdro. K dispozici je malé logo vpravo a nápis „Journal“, který je vyražen na boku.

Je vyrobeno z vyčiněné kůže z Nového Zélandu. K dispozici je pouze v jedné barvě. Pouzdro bylo ošetřeno olejem a voskem a nabízí základní odolnost proti vodě. Povlak také dodává ochranu proti UV záření, ale stejně jako u jakékoliv kůže, měli byste očekávat, že změna barvy a patina se bude vyvíjet v průběhu času.

Použití
Stejně jako u každého pouzdra jej můžete odstranit, když je MacBook používán, nebo můžete na obrazovku připevnit elastické rohové pásky, aby se notebook otevřel. V každém případě máte plný přístup ke všem čtyřem portům USB-C. Popruhy velmi lehce zasahují na obrazovku, ale ne až tak, že by to bylo obtěžující.

Také je zde skrytý prostor pro dokumenty. Zatáhněte na značku Journal a odhalte místo pro několik listů papíru velikosti A4.

Pouzdro je k dispozici od společnosti Amazon za 149,99 dolarů pro MacBook Air a za 169,99 dolarů pro MacBook Pro.

Zdroj: 9to5mac.com