Přesto, že tržby iPhone vzrostly ve čtvrtém čtvrtletí roku 2018, prodeje iPhone XS a XS Max nebyly tak silné, jak se očekávalo. Apple prodal během čtvrtletí 46,9 milionu iPhonů, ve srovnání s 46,7 miliony v předcházejícím čtvrtletí.



Výnosy společnosti Apple byly v hodnotě 89 až 93 miliard dolarů, což je podle Apple díky  problémům s rovnováhou mezi nabídkou a poptávkou. „Existuje určitá míra nejistoty v některých rozvíjejících se zemích, kde spotřebitelská důvěra není tak vysoká,“ řekl finanční ředitel Apple Luca Maestri. Ten také uvedl, že společnost Apple představila v posledních šesti týdnech nevídaný počet nových produktů a existuje určitá nejistota ohledně poměru nabídky a poptávky u některých z těchto produktů. Časové rozvržení nových iPhonů je také faktorem, protože iPhone XR přichází později než iPhone XS a XS Max.

To mělo vliv na příjmy společnosti Apple za čtvrté čtvrtletí a bude mít vliv i na Q1. Maestri také uvedl, že Apple má „nejsilnější sestavu“ pro vánoční nákupní sezónu, jakou kdy vůbec měl. V budoucnu společnost Apple neplánuje uvádět příjmy ze zařízení iPhone, iPad a Mac zvlášť, což je zásadní změna způsobu, jakým jsou prezentovány údaje o příjmech. Apple však bude i nadále poskytovat podrobnosti o celkových příjmech iPhone, iPad a Mac. Výkonný ředitel společnosti Apple Tim Cook a finanční ředitel společnosti Apple Luca Maestri vysvětlili, že společnost Apple nevěří, že prodej jednotek je pro firmu v tomto okamžiku relevantní.

Zdroj: macrumors.com