Apple plánuje používat čip 8161 společnosti Intel v iPhonech v roce 2020, přičemž Intel je jediným poskytovatelem 5G čipů pro zařízení Apple. Intel uvádí, že právě teď testuje předchůdce modelu 8161, 8060, který bude použit pro prototypování technologie 5G.



Zdroj společnosti Fast Company říká, že Apple byl nespokojen s firmou Intel již dříve kvůli tomu, že Intel nedokázal vyřešit problémy se ztrátou tepla a výdrží baterie v čipu 8060, na kterém se teď nyní pracuje.  Mnoho operátorů, včetně Verizon a AT&T v USA, se zpočátku spoléhá na signál milimetrových vln (mezi 30 gigahertz a 300 Ghz) pro připojení prvních 5G telefonů. Signál milimetrových vln však vyžaduje speciální modemové čipy, vysvětluje náš zdroj. To způsobuje uvolnění vyšší úrovně tepelné energie uvnitř telefonu. Navzdory své nespokojenosti se společností Intel se Apple nepokusil znovu o spolupráci s firmou Qualcomm ohledně dodávání 5G čipů pro modely iPhonů v roce 2020.

Apple tedy stále spoléhá na čipy Intel pro svá zařízení. iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR využívají všechny modemové čipy společnosti Intel. Zprávy z konce loňského roku naznačují, že Intel a Apple už pracují na technologii 5G čipů pro budoucí zařízení iPhone. Intel říká, že má tisíce lidí, kteří pracují na technologii 5G, aby dohonili Qualcomm a získali smlouvu s Apple. Očekává se, že první iPhone s technologií 5G vyjde v roce  2019. Technologie 5G nabízí rychlost, která je 10 až 100krát rychlejší než průměrné 4G připojení spolu se spusty dalšími výhody.

 
Zdroj: macrumors.com