Rozsáhlý průzkum zjistil, že většina Američanů nyní podporuje výzvu společnosti Apple na regulaci technologického sektoru. Asi 55% se obává, že vláda nebude technologický sektor regulovat dostatečně.



Američané mají rostoucí obavy o své nejoblíbenější produkty a rostoucí většina chce regulovat sociální média, podle nového průzkumu provedeného Survey Monkey pro Axios na HBO. V uplynulém roce došlo k 15-ti bodovému nárůstu počtu lidí, kteří se obávají, že federální vláda nebude velké technologické společnosti regulovat dostatečně – a 55% nyní sdílí tuto obavu. Obavy ohledně sociálních médií byly obzvláště velké – 57% proti pouhým 40%.

Obavy take vzrostly díky skandálu Cambridge Analytica, který rozpoutal otázky ohledně bezpečnosti dat a obavy o ochranu soukromí kolem toho, jak jsou jejich informace sdíleny s jinými subjekty. Další skandál společnosti YouTube, kde bylo zveřejněno teroristické video ukázal, jak snadno toho lze zneužít. Apple je jedním z mnoha technologických společností, které aktivně lobují za federální zákon o ochraně osobních údajů. Generální ředitel Tim Cook nejprve navrhl, že regulace technologického sektoru bude potřeba v březnu a v posledních měsících zvýšila své výzvy. Minulý měsíc dokonce sdělil, že je to nevyhnutelné.

Zdroj: 9to5mac.com