V iOS 12.1.1, který se testuje v beta verzi, Apple obnovil funkci Live Photo v aplikaci FaceTime, která byla odstraněna v iOS 12.0. Také dramaticky vylepšil uživatelské rozhraní FaceTimu, které vracejí aktivaci ztlumení zvuku a převrácení kamery zpět do hlavní karty – již nebudou skryty v podnabídce. Funkce Live Photo se vrátí, ale obě zařízení musí být aktualizovány.



S iOS 12.0 Apple skryl převracení kamery a ztlumení mikrofonu do rozšířené karty, kterou jste museli vyvolat pomocí gesta. Rozšířená karta, zakrývá náhled vašeho fotoaparátu, takže není poznat, zda převracení proběhlo nebo ne. Rozšíření hlavní karty ve FaceTimu, bylo významně přepracováno v iOS 12.1.1.

Tlačítko Efekty zůstane vlevo, ale zmenšilo se, aby se vešlo do nové řady čtyř tlačítek. Nová hlavní karta obsahuje efekty, ztlumení zvuku, převracení fotoaparátu a ukončení hovoru. Funkce pro spuštění Live Photo se nachází vlevo nad hlavní kartou.

 

Rozšířená karta obsahuje řadu čtyř tlačítek, ve druhém řádku jsou přepínače Vypnutí kamery a Speaker. Seznam účastníků hovoru je níže nezměněn.

FaceTime Live Photo je volitelná funkce pro účastníky FaceTimu. Tato funkce je standardně povolena, ale může být i vypnuta v Nastavení -> FaceTime -> LivePhoto. Váš iPhone musí být aktualizován na verzi 12.1.1 nebo novější.

U iOS 12.1.1 se očekává, že bude k dispozici pro veřejnost do konce roku 2018.

Zdroj: 9to5mac.com