Společnost Apple snížila počet kategorií aplikací v Mac App Store. Nyní je v něm uvedeno pouze 10 kategorií. Dříve bylo v Mac App Store uvedeno 21 kategorií. Je to jedna ze změn, které se objevily ve vylepšeném Mac App Store v macOS Mojave.



K chybějícím kategoriím patří finance, životní styl, sport, počasí, lékařství, cestování, vzdělávání, doporučení, zábava, zdraví a fitness a zprávy. Mezi 10 kategorií, které nyní v Mac App Store najdete patří: obchod, vývojové nástroje, hry, grafika a design, hudba, fotografie, produktivita, sociální sítě, nástroje a video. Když vývojář předá svou aplikaci společnosti Apple pro zařazení do Mac App Store, může přiřadit aplikaci primární a sekundární kategorii.

Primární kategorie je obzvláště důležitá pro objevitelnost, protože je to kategorie, ve které se aplikace objevuje, když uživatelé prohlížejí Mac App Store nebo filtrují výsledky vyhledávání. V současné době není jasné, proč se Apple rozhodl promazat kartu Kategorie, protože kategorie, které chybí, se stále používají k klasifikaci aplikací v Mac App Store a dokumentace Apple pro vývojáře o výběru kategorie pro jejich aplikaci se nezměnila. V současné době uživatelé mohou i nadále prohlížet všech 21 kategorií v App Store pro zařízení iOS.

Zdroj: macrumors.com