Pokaždé, když je vydán nový iPad Pro, recenzenti mají tendenci klást otázku: může nahradit notebook? To je určitě otázka na svém místě, protože Apple mluví o iPadu Pro jako o budoucnosti výpočetní techniky.



Na webu 9to5mac to zkoušeli otestovat a 48 hodin používali pouze iPad Pro. Konkrétně se jednalo o 12,9-palcový iPad Pro s klávesnicí Smart Keyboard a Apple Pencil. A byla to prý docela dobrá zkušenost. V typickém pracovním dni byl spuštěn na levém okraji obrazovky Slack chat a webový portál, který běžel v Safari, obrazovka byla rozdělena 50/50. Kromě toho byla požita aplikace Tweetbot. Také byl spuštěn pracovní e-mail s upozorněním na všechnu příchozí poštu prostřednictvím Edison (aktuální poštovní klient dle výběru). Pokud to bylo potřeba, přetáhli Edison do slotu Safari a v případě potřeby četli nebo odpovídali na e-mail. Během posledních několika dní si všimli malých problémů, jako že se kurzor nezobrazuje, ale z větší části funguje dobře.

Nejtěžší je přechod z myši/trackpadu a klávesnice na práci pomocí dotyku a klávesnice. Většina vestavěných aplikací a některé aplikace třetích stran přepracované pro iPad Pro podporují klávesové zkratky, které jsou podobné těm, které najdete na počítačích Mac. Například stisknutím klávesy ⌘ + L v aplikaci Safari pro iPad se dostanete do vyhledávací lišty. Nedostatek je podpora externího pevného disku. Připojení kamery automaticky spustí aplikaci Fotky, takže by se předpokládalo, že připojení externího pevného disku nebo flash disku automaticky otevře aplikaci Soubory. Není tomu tak. Doufejme, že se to v budoucnu změní. Je zřejmé, že to bylo jen několik dní a to není dost času na zjištějí, zda může nahradit MacBook, ale budoucnost se zatím zdá být pro nový iPad Pro skvělá!

Zdroj: 9to5mac.com