Apple v říjnu 2018 vydal zcela přepracovaný 11 a 12,9 palcový iPad Pro s displejem od okraje k okraji, bez tlačítka Home, Face ID je pro účely autentizace, super rychlý procesor se štíhlejším a menším tělem.



Pro lidi, kteří jsou na iPadu noví nebo kteří upgradují ze staršího modelu, přinášíme seznam nejlepších tipů a triků, které souvisejí s iPadem, které jsou vhodné pro kontrolu, pokud chcete získat maximum z tabletu. Zatímco některé z těchto tipů jsou specifické pro iPad Pro, mnoho z nich je relevantní pro uživatele, kteří vlastní i jiné modely iPad.

    • Flicking klávesnice – od společnosti iOS 11 nabízí společnost Apple speciální funkci klávesnice na iPadu, která je navržena tak, aby vám umožnila použít gesto pro rychlé psaní písmen a čísel bez nutnosti zvedání prstů z kláves. „Flick“ je gesto pohybující se směrem dolů, které vyvolává alternativní zobrazení klávesnice.
    • Výběr textu – Chcete-li rychle vybrat text v zařízení iPad, poklepejte na obrazovku dvěma prsty a pak přetáhněte prstem směrem nahoru nebo dolů a vyberte několik odstavců textu najednou. Můžete také držet dva prsty na obrazovce, aby byly více selektivní s množstvím textu, který zvýrazníte.
    • Úprava kurzoru – Chcete-li změnit umístění kurzoru, můžete na displeji zařízení iPad držet dva prsty a přesunout je tak, aby se přizpůsobil, kde se nachází kurzor, což je užitečné pro rychlé úpravy v dokumentu. Stejný efekt můžete dosáhnout přidržením prstu dolů na mezerníku.
    • Klávesové zkratky pro externí klávesnici – Když používáte externí klávesnici s iPadem, jako je například nová klávesnice Smart Keyboard, existuje řada klávesových zkratek, které stojí za to znát. Můžete například použít příkaz Command + Tab pro přepínání mezi otevřenými aplikacemi, Command + Space pro vyvolání vyhledávání Spotlight a mezery můžete procházet dlouhými webovými stránkami v Safari. Můžete vidět všechny dostupné klávesové příkazy přidržením klávesy Command na externí klávesnici.
    • Mezerník probuzení – na modelech iPad Pro 2018, pokud máte připojenou externí klávesnici, můžete dvakrát klepnout na mezerník, aby iPad probudil a aktivoval Face ID. To vám dává způsob, jak se dostat do iPadu, aniž byste se museli dotknout obrazovky.
    • Animoji a Memoji – Nové iPad Pro 11 a 12,9 palcové modely mají Face ID, což znamená, že můžete používat aplikace Animoji a Memoji v aplikacích Zprávy a FaceTime.
    • Přizpůsobení Apple Pencil 2 – Chcete-li přizpůsobit gesto s dvojitým klepnutím na Apple Pencil 2, můžete jej upravit pomocí aplikace Apple Pencil.
    • Okamžité poznámky – S perem Apple nebo Apple Pencil 2 můžete klepnout na zařízení na obrazovce iPadu, abyste se probudili a spustili přímo do aplikace Poznámky, což je užitečné pro okamžité zapsání poznámky. Instantní poznámky lze přizpůsobit v aplikaci Nastavení v části Poznámky.
    • USB-C – Nové modely iPad Pro společnosti Apple jsou první, které používající USB-C, což znamená, že můžete dělat nové věci, které jste dříve nemohli udělat. Modely iPad Pro mohou být zapojeny do monitoru 4K a připojeny přímo k některým fotoaparátům, dronu a dalším zařízením. Nelze však připojit externí úložiště a nelze použít kabel USB-C, který je dodáván s iPad, aby se připojil k monitoru 4K. Budete potřebovat Apple Thunderbolt 3 kabel pro tento nebo USB-C na USB-C kabel, jako je ten od společnosti Belkin.
  • Nabíjení iPhone – pomocí USB-C k bleskovému kabelu , který Apple prodává za 19 dolarů, můžete iPhone připojit k iPadu Pro, což umožní tabletu nabíjet iPhone.

 

Zdroj: macrumors.com