Tradiční hodináři mohou brzy narazit a to na funkce Apple Watch Series 4, které mají inteligentní technologii s varovným systémem v nepravidelném rytmu srdce. To může oslovit zcela novou demografickou skupinu. Dosud Apple Watch ocenili hlavně fanoušci a uživatelé nových technologií, ale přidané funkce nově oslovují lidi, kteří o Apple Watch dříve ani neuvažovali. Přesně o tom píše nová zpráva The Wall Street Journal.



Analytici uvádějí, že tyto funkce se zaměřují na demografické údaje věrných zákazníků, kteří jsou obvykle odolnější vůči technologiím: starší zákazníci.

Švýcarští hodináři, kteří pracují v cenové kategorii podobně jako Apple Watch Series 4 začínají na 399 dolarech, tedy 9000 Kč – cítí tvrdou konkurenci ve společnosti Apple s tím, že počet ztrátových společností v nízkém až středním trhu stoupá, podle Federace švýcarských Watch Industry.

Apple nejenže dominuje sektoru inteligentních technologií, ale je nyní také nejprodávanější značkou na celém trhu s hodinami. Tradiční hodináři viděli, že Apple Watch prodává více kusů než celý švýcarský hodinářský průmysl.