Podpora společnosti Apple reagovala na zprávu o výbuchu iPhone X tím, že uvedla, že se jedná o neočekávané chování. Apple sdílel svou reakci na Twitteru. iPhone X vybuchl ve středu v USA poté, co byl aktualizován na iOS 12.1.



Uživatel z Washingtonu, z města Federal Way tvrdí, že iPhone X začal vydávat kouř a nakonec explodoval poté, co byl úspěšně aktualizován na iOS 12.1. „V letošním roce jsem začátkem ledna koupil iPhone X a používám ho normálně,“ řekl. iPhone X aktualizoval na systém iOS 12.1, když byl na nabíječce. „Z telefonu začal doutnat tmavě šedý kouř. Aktualizace byla dokončena a jakmile se telefon zapnul, vybuchl.“

To, že se to stalo při aktualizaci je pravděpodobně pouze náhoda. Mohamad uvádí, že na nabíjení telefonu používá nabíječku společnosti Apple. „Když jsem držel telefon, byl velmi horký, tak jsem ho okamžitě pustil, pak se z něj začalo kouřit.“ Apple jej požádal, aby telefon poslal společnosti, aby mohla vyšetřit příčinu. Není to poprvé, co jsme slyšeli o explodujícím iPhonu. V uplynulých letech došlo k řadě požárů, kdy na vině byla baterie. Takové požáry jsou ale extrémně vzácné.

Zdroj: 9to5mac.com