Co se dá v současnosti získat jednoduchou videokampaní nebo pořadem? Doba pompézních předražených TV reklam je pryč. Světu vládne youtube a internetová média.



Dnes už snad každý ví, že síla videí a fotek na internetu má v rámci proma a reklamy nedozírný dosah. Youtube a instagram sleduje stále vyšší procento populace, zatímco klasické televizní vysílání je už tzv. “pro starý”. I jejich obsah si často lidé přehrávají na webu až tehdy, když mají čas a náladu. Tento charakter je také doménou internetových kanálů. Pořady jsou krátké, nevyžadují takovou časovou investici diváka, proto si je raději zapne i v kteroukoli denní dobu.

Pořady v internetových médiích nejsou výrobně natolik nákladné jako v klasických televizích, proto jsou pro inzerenty mnohem dostupnější. A to nejen finančně. Díky “blízkosti” inzerenta a tvůrců v daném médiu se může značka díky domluvě mnohem více propojit se samotným obsahem.

Jaká je dnes tedy cesta k nejefektivnějšímu promu vaší značky nebo produktu? Ideální je propojit se přímo s nějakým vznikajícím internetovým pořadem nebo alespoň vypouštět do světa pravidelnou dávku obsahově přitažlivých videí (youtube, internetové televize, facebook). Tématické propojení obsahu pořadu a zacílením značky je ideálním výsledkem. Divák si pořady s tématikou, která ho zajímá, totiž vyhledává sám, namísto toho, aby před ním utíkal jako před cílenou reklamou.

Jste-li například výrobcem jachet, nechte si připravit pořad o jachtaření. Vaše značka bude spojena se zábavným a zajímavým formátem, který na internetu přitáhne vaši cílovou skupinu a potencionální kupce a navíc vám tímto může klientelu rozšířit o ty, které pořadem o jachtaření k tomuto koníčku nově přitáhnete. V některých pořadech navíc můžete uplatňovat vlastní product placement a v rámci jednotlivých dílů tak představit i své produkty či novinky.

Produkce Surrealis má s výrobou takových videí na youtube či internetové televize nemalé zkušenosti. V současné době připravuje pořad o bydlení nebo námět s ekologickou tématikou. Kromě “živých” videí je možné vyrobit i reklamní spoty nebo pořady animované. Máte-li zájem o spolupráci nebo se chcete dozvědět více, obraťte se na: www.surrealis.cz , [email protected]

Tisková zpráva