Testy, které provedli The Washington Post, CNET a Tom’s Guide uvádějí, že životnost baterie v iPhonech se většinou každou následující generací zhoršuje. Experti se shodují, že tento trend bude ještě nějakou dobu pokračovat.



Tento problém nemají pouze iPhony, ale podle testu, který provedl The Washington Post, můžeme vidět, že problém trápí i vlajkové lodě běžící na systému Android.

Řada testů odhalila, že při nastavení stejného jasu a při načítaní stejných webů, novější zařízení nevydržely déle oproti straším modelům. Test, který porovnával iPhone XS a iPhone X, dopadl lépe pro iPhone X, kterému vydržela baterie o 21 minut déle než iPhonu XS. Největší rozdíl byl pak viděn u Google Pixel 3 a Google Pixel 2, tento test dopadl vítězně pro starší Google Pixel 2, který předčil svého nástupce ve výdrži o hodinu a půl.

Podle Washington Post je iPhone XR jedna z výjimek, který výrazně předstihl i své konkurenty, z důvodu použitého LED displeje namísto OLED. Model iPhone XR se může pochlubit nejdelší výdrží baterie mezi všemi iPhony, jeho baterie vydrží až 25 hodin hovoru, 15 hodin používání internetu, 16 hodin sledování videí a až 65 přehrávání zvuku.

„Apple iPhone XR má obrovskou výdrž baterie, protože má jiný přístup – nižší rozlišení, méně jasné a méně kvalitní barvy. Baterie iPhonu XR vydržela o 3 hodiny více než baterie iPhone XS.“

Nadim Maluf, CEO společnosti Qnovo, řekl Washingtonu Post, že baterie se každoročně zlepšují zhruba o pět procent, ale rychleji roste spotřeba energie smartphonů. Při porovnání testů s CNET, a Tom’s Guide, dospěl The Washington Post k závěru, že hlavním faktorem ovlivňující životnost baterie jsou OLED displeje s vysokým rozlišením. Snížením jasu displeje a použitím Wi-Fi místo mobilních dat, si můžete prodloužit výdrž baterie svého iPhonu.

Výkonný ředitel společnosti Onavo je přesvědčen, že zákazníci by se měli „začít připravovat na kompromisy“, jako tomu bylo u iPhonu XR s LED displejem.

 

Zdroj: macrumours.com