Bare Bones Software vydal velkou aktualizaci aplikace BBEdit, HTML a textového editoru pro Mac. BBEdit je nyní aplikace typu sandboxed. V dnešním článku se podíváme, co tato aktualizace nabízí nového.



„Aplikace typu Sandboxing“ je výraz, který se týká sbírky bezpečnostních technologií postavených v systému macOS. Sandboxing je určen k ochraně vás a vašich dat tím, že omezuje provoz aplikací na jejich zamýšlené použití, což ztěžuje přístup škodlivému softwaru nebo náhodného zneužití, který by mohl způsobit ztrátu dat nebo poškození počítače. Aplikace BBEdit nyní nesmí používat žádné vaše soubory ani složky bez vašeho výslovného svolení. „Sandboxing“ je také vyžadován pro aplikace distribuované prostřednictvím Mac App Store společnosti Apple.

BBEdit byl z Mac App Store odebrán téměř před pěti lety, ale Apple oznámil na WWDC 2018, že BBEdit a další aplikace včetně Transmit a Microsoft Office se vrátí v novém Mac App Store. Bare Bones Software nedávno přidala moderní funkce do aplikace BBEdit v nedávných aktualizacích, jako je podpora Touch Bar na MacBooku Pro a změnila aplikaci na 64bitovou. BBEdit je v současné době k dispozici přímo z webu Bare Bones Software za 49,99 dolarů, tato aktualizace je pro stávající zákazníky aplikace zdarma.

Zdroj: 9to5mac.com