Koncem ledna oznámil Google změnu designu aplikace Gmail pro Android a iOS, která přináší funkce, které byly poprvé představeny ve webovém rozhraní v loňském roce. Tato změna se nyní rozšiřuje do aplikace Gmail pro systém iOS.



Nový design již neobsahuje jasně červenou barvu, kterou jste mohli vidět na panelu a v dalších částí rozhraní aplikace. Nyní je k dispozici bilý design v horní části aplikace, kde je vyhledávací pole. Vpravo je vaše fotografie, která při spuštění otevře přepínač účtu. Vlevo je ikona, která otevře navigační panel. V horní části je logo Gmail, následované adresářem a štítky, kde můžete vidět nové ikony, které obsahují tučné obrysy. Vedle vizuální úpravy si můžete zvolit mezi třemi možnostmi zobrazení: Default, Comfortable, Compact.

Default zobrazí název fotografií, dokumentů a dalších příloh přímo v hlavním seznamu zpráv pro rychlý přístup. Comfortable nezobrazuje tyto přílohy, zatímco Compact odstraňuje ikony odesílatelů, abyste mohli vidět dlouhý seznam. Uživatelům se zobrazí výzva k výběru zobrazení při počátečním nastavení, ale tato možnost je dostupná v části Nastavení v dolní části obrazovky. Nový design v aplikaci Gmail v systému iOS je dostupný prostřednictvím aktualizace na straně serveru. Pokud nový vzhled již není k dispozici ve verzi 5.0.190127 (vydaná 20. února), restartujte aplikaci.

Zdroj: 9to5mac.com