Apple Music služba, která byla představena před 3 lety, prošla významným přepracováním v iOS 10 a je vestavěna v aplikaci Hudba. Pro vývojáře v roce 2017 Apple představil aplikaci MusicKit API a nedávno také MusicKit ve webovém prohlížeči, tato aplikace umožňuje přístup k vaší hudební knihovně na webu. To vedlo k vytvoření webové aplikace Musish (neoficiální webový přehrávač), přes kterou si můžete oblíbené skladby pouštět z webu.



Dnes indická vývojářka a návrhářka Tanmay Sonawane představila novou aplikaci Soor pro iOS, která umožní nahradit vestavěnou aplikaci Hudba. Aplikuje plnou šíři funkcí Apple Music, které jsou dostupné vývojářům třetích stran prostřednictvím MusicKit API. Jedním z hlavních cílů aplikace je pomáhat s objevením nových skladeb, které je podle vývojáře příliš těžkopádné v nativní aplikaci Hudba. Soor to řeší tím, že na své domovské stránce vám budou zobrazovány skladby, které jsou zrovna populární, což by mělo vést k vyzkoušení nové hudby.

Soor také implementuje nová gesta, jedním z nich je „pull to reach“, kterým místo obnovení obsahu přepínáte mezi ovládacími prvky v pravé horní části obrazovky a zvednutím prstu aktivujete zvýrazněné tlačítko. Toto gesto určitě ocení uživatele velkých zařízení, jako je například iPhone XS Max. Podívejte se na video níže, kde máte představeny všechny gesta.

Aplikace Soor má v porovnání s aplikací Hudba několik omezení, a to kvůli omezenému rozhraní API MusicKit, které používá. Nelze odstranit skladby z vaší knihovny, nelze je uspořádat, odstranit skladby v playlistu. Ale pokud jste uživatelem Apple Music a hledáte nový způsob, jak si vychutnat vaši oblíbenou hudbu, je Soor skvělá volba.

Aplikace Soor je k dispozici v App Store za cenu 249,- Kč (9,99 dolarů).

Zdroj: 9to5mac.com