Vývojáři, kteří vytvořili Halide dnes vydali zcela novou aplikaci pro fotografování s názvem Spectre. Spectre je navržena tak, aby nabídla jednodušší způsob, jakým fotografujeme dlouhé expoziční snímky pomocí strojového učení a stabilizačních technik.



Při zachycení snímku s dlouhou expozicí pomocí Spectre aplikace využívá funkce, která je popsána jako inteligentní závěrka, která během několika vteřin pořídí stovky snímků. Vzhledem k tomu, že místo jednoho snímku jich pořídí stovky, stačí držet telefon, zatímco budete pomocí aplikace pořizovat snímky.

Za normálních okolností vyžaduje tento typ fotografování stativ, ale Spectre využívá stabilizaci obrazu k zjednodušení procesu. Pomocí aplikace může také provádět některé úpravy těchto snímků. Můžete odstranit lidi v pozadí a můžete vytvořit rozmazané efekty, které někdy vidíte při zachycení tekoucí vody. Všechny fotografie zachycené pomocí aplikace jsou uloženy jako Live Photo, takže můžete vidět proces expozice od začátku do konce. Aplikace lze stáhnout z App Store za 1,99 dolarů. Pracuje na iPhone 6 a novějších a vyžaduje iOS 11 a vyšší. Funkce detekce scény vyžadují iOS 12, zatímco stabilizace vyžaduje iPhone 8 nebo novější.

Zdroj: macrumors.com