Minulý týden jsme informovali o plánech společnosti Apple uzavřít Apple Store ve východní části Texasu ve snaze vyhnout se soudním sporům, které se týkají porušení patentů.



Společnost Apple čelí v této zemi ještě dalším sporům týkající se patentů. Společnost Optis Wireless Technology podala žalobu na Apple v pondělí a obvinila společnost z porušování sedmi patentů souvisejících s LTE. Optis Wireless a ostatní žalobci uvedení ve stížnosti jsou společnosti jejichž cílem je získat výnosy z patentových sporů. Tyto typy společností jsou běžně označovány jako patentové trolly. Stížnost uvádí, že všechny produkty Apple s podporou LTE, včetně různých modelů iPhone, iPad a Apple Watch, porušují patenty LTE.

Žalobci tvrdí, že 6. ledna 2017 poslali dopis Apple, kde žádali o udělení licence na jejich základní patenty podle francouzských podmínek. Také tvrdí, že se setkali se zástupci společnosti Apple při mnoha příležitostech, ale nedošlo k žádné dohodě. Žalobci se snaží o náhradu škody alespoň v podobě přiměřených licenčních poplatků a požadují soudní řízení. V loňském srpnu proběhl soud s Huawei, který rozhodl, že společnost úmyslně porušila mnoho stejných patentů LTE. Společnost Huawei musela zaplatit škody ve výši 10,6 milionů dolarů.

Zdroj: macrumors.com