MacBook Air, který byl naposledy aktualizován v roce 2018, je nejlevnějším notebookem Apple s cenami, které začínají od 1,199 dolarů za nejnovější hardware. Microsoft také vyrábí srovnatelný počítač – Surface Laptop 2, který vyšel v době, kdy Apple vydal svůj 2018 MacBook Air. Podívejte se na srovnání.



MacBook air a povrchový notebook 2 jsou tenké, lehké přístroje, přičemž každý z nich váží asi 2,75 liber. Surface Laptop 2 má 13,5 palcový displej s rozlišením 2256 x 1504, zatímco MacBook Air má 13,3-palcový displej s rozlišením 2560 x 1600, takže přístroje si jsou designem mírně podobné, přestože Surface Laptop 2 nabízí displej 3:2.

Surface Laptop 2 přichází v matné černé barvě (je také v barvě burgundy a modré). Je to pěkná odchylka od standardních zlatých, stříbrných a prostorově šedých odstínů, které Apple používá pro své notebooky. Uvnitř MacBook air je to vše hliník, ale povrchový notebook 2 používá design Alcantara, který se stal hlavním prvkem sestavy Surface Lineup.

Povrchový notebook 2 a MacBook air jsou dostatečně podobné, že výběr jednoho nad druhým nakonec spadá na ekosystém a preference operačního systému. Stroje společnosti Microsoft samozřejmě spouštějí systém Windows, který uživatel produktu Apple nemusí upřednostňovat, zatímco uživatelé systému Windows nebudou chtít počítač se systémem macOS.