Apple uvedl, že testuje aplikaci pro sledování spánku pro budoucí Apple Watch, podle nové zprávy z Bloomberg. Společnost tuto aplikaci testuje již několik měsíců na tajných místech v okolí sídla společnosti.



Pokud bude testování této aplikace úspěšné, společnost ji plánuje přidat do Apple Watch do roku 2020. Společnost Fitbit, konkurent Apple, již dlouho nabízí funkce pro sledování spánku, ale Apple ve watchOS ji zatím nenabídl. Zpočátku to bylo z logických důvodů: životnost baterie na prvním Apple Watch byla 18 hodin, což znamená, že uživatelé zařízení nabíjeli v noci. Nicméně, od vydání Series 3 a 4, mnozí uživatelé zjistili, že Apple Watch vydrží celé dva dny, někdy i déle na jedno nabití, což vedlo vývojáře třetích stran k tomu, aby začali vytvářet aplikace pro sledování spánku.

V budoucích modelech Apple Watch by mohla být ještě lepší životnost baterie, což uživatelům umožní jejich delší nošení a sledování spánku. Mark Gurman z Bloomberg také spekuluje, že sledování spánku přes noc může fungovat i jako součást speciálního nového šetřícího režimu. Aplikace Zdraví v iOS již obsahuje kartu pro analýzu spánku, která je vytažena buď z funkce v aplikaci Hodiny nebo z aplikace pro sledování spánku od jiného výrobce. Apple se již dříve věnoval sledování spánku, kdy koupil společnost Beddit, která vytváří pás pro sledování spánku. Společnost Apple prodává produkt na svých internetových stránkách pod značkou Beddit a nedávno vydala novou verzi.

Zdroj: macrumors.com