Apple propustil 190 zaměstnanců, kteří pracovali v Santa Clara a Sunnyvale na projektu Titan, uvedla společnost v dopise. Mezi tyto zaměstnance patří 38 vedoucích programových inženýrů, 33 hardwarových inženýrů, 31 inženýrů pro vývoj produktů a 22 softwarových inženýrů.



Tito zaměstnanci budou propuštěni 16. dubna. Minulý měsíc společnost Apple potvrdila, že propustí více než 200 zaměstnanců z projektu Titan, přičemž někteří byli propuštěni a někteří přemístěni do jiných oblastí společnosti. „Máme neuvěřitelně talentovaný tým, který pracuje na autonomních systémech a souvisejících technologiích. Jelikož se tým soustřeďuje na několik klíčových oblastí pro rok 2019, některé skupiny se přesouvají do projektů v jiných částech společnosti, kde budou pracovat na strojovém učení a dalších projektech. I nadále v náš projekt věříme a věříme, že Apple má jedinečné schopnosti přispívat na tento trh a že je to nejambicióznější projekt strojového učení vůbec.“

Společnost Apple začala pracovat na autonomním vozidlu již v roce 2014, v době, kdy se říkalo, že Apple pracuje na vývoji elektrického vozidla na tajném místě. Vedlejší problémy, vnitřní spory a další problémy ovlivnily vývoj vozu a v roce 2016 nové informace uvedly, že Apple odložil své plány na elektrické vozidlo a místo toho se soustředil na autonomní systém řízení. Nyní pod novým vedením, kdy projekt vede bývalý zaměstnanec Tesly Doug Field, to může znamenat, že Apple opět pracuje na elektrickém vozu. Navzdory propouštění Apple uvádí, že vidí velkou budoucnost tohoto projektu.

Zdroj: macrumors.com