Apple usilovně pracuje na projektu Titan. Nyní řeší otázky bezpečnosti. Systém vzdáleného odemknutí vozidla bez klíčů je užitečnou věcí, ale zároveň omezenou díky nízké bezpečnosti v případě útoků MITM.



Patent „Systém a metoda pro autorizaci vozidel“ může přijít s bezpečnostním řešením těchto problémů. Prvním prvkem je umístění, jelikož jde o hledání  ultra-širokopásmového „hardwarového zařízení“.

Při použití více přenosů mezi vozidlem a mobilním zařízením může být určena poloha zařízení, a pokud se zařízení bude nacházet ve specifických oblastech vzhledem k vozidlu, může vyvolat událost, jako je odemknutí nejbližších dveří, zatímco zbývající dveře zůstanou zamknuté.

Druhým klíčovým prvkem je použití biometrického zabezpečení tím, že se na konci vzdáleného zařízení ověří identita osoby. To by umožnilo přístup pouze oprávněným uživatelům ke všem možnostem vozidla.

Biometrické zabezpečení se týká i plateb. Teoreticky by tuto možnost mohla využít firma pro pronájem automobilů, která by zákazníkům umožnila přístup k vozidlu, a to za použití svého mobilního zařízení, které by mohlo být také použito jako klíč. Taková koncepce by mohla snadno umožnit zákazníkům pronajmout si vozy, aniž by je bylo nutné předem objednat nebo se vypořádat s pultovými zaměstnanci a urychlit tak celkovou transakci.

Dokonce to vypadá, že ke službě by mohlo taky patřit autonomní řízení automobilu na místo určení pomocí sekundární komunikace.