Společnost Fast Company dnes zveřejnila svůj seznam 50 nejinovativnějších společností na světě, přičemž Apple opustil 1. místo, kde byl v roce 2018 a skončil letos na 17. místě.



Podle žebříčku je nejinovativnější společností pro rok 2019 čínská technologická firma Meituan Dianping, která urychluje rezervace a poskytování služeb, jako jsou hotelové pobyty a vstupenky na film. V roce 2018 společnost usnadnila transakci ve výši 33,8 miliardy dolarů pro více než 350 milionů lidí ve 2 800 městech. Dalšími společnostmi na prvních místech je Grab, NBA, Walt Disney Company se sídlem v Singapuru a Stitch Fix.

Square, Oatly, Twitch, Shopify a Alibaba Group také obsadily vyšší pozice než Apple. Nejpůsobivějším novým produktem společnosti Apple v roce 2018 nebyl iPhone ani iPad, ale čip A12 Bionic. V loňském roce získal Apple první místo za zařízení jako iPhone X, Apple Watch Series 3, ale také ARKit a jeho práci na zlepšení CareKit a ResearchKit. Aby byl tento žebříček sestaven, společnost Fast Company uvádí, že více než tři desítky redaktorů a reportérů zkoumalo tisíce firem, aby vyhodnotili nejvýznamnější firmu.

Zdroj: macrumors.com