Jen před několika dny jsme informovali, že muže v Seattlu jeho Apple Watch varovaly, že má opět fibrilaci síní. Nyní žena v severním Texasu oznámila, že ji Apple Watch také pomohly takto zachránit život.



Jak uvádí NBCDFW, 75letá Liz Turner poprvé koupila Apple Watch, protože je měly její vnoučata. Během cvičení si poprvé všimla, že se něco děje. Podle Apple Watch byla její tepová frekvence 181 – což je mnohem vyšší než její normální maximální srdeční frekvence 140. Během sledování spálených kalorií zaznamenala Turner také vyšší srdeční frekvenci. Během nedávného tréninku cítila, že něco není správně. „Cítila jsem, jako by mi srdce mělo vyskočit z hrudi a bylo to, jako bych závodila,“ sdělila.

Turner pak použila aplikaci EKG, aby zkontrolovala srdeční rytmus a sdílela data z telefonu se svým lékařem. „Jelikož Apple Watch již provedli kontrolu EKG dokázali jsme určit diagnózu mnohem rychleji“, uvedl doktor Praveen Rao, elektrofyziolog v nemocnici Baylor Scott & White. Nakonec byla Liz Turner diagnostikována fibrilace síní a podrobila se dvouhodinové operaci, kde lékaři izolovali část srdce a zajistili, že bude bít v normálním rytmu.

Zdroj: 9to5mac.com