Debata, zda je lepší iPhone nebo Android, je už evergreenem. Milovníci Androidů často obviňují majitele iPhonů z toho, že ho mají jen pro prestiž. Kvůli tomuto rozporu se hádají blízcí přátelé, končí se milostné vztahy.



Co je tedy to, co iPhony odlišuje od Androidů? Technologický portál TomsGuide.com napříkald uvádí, že iPhone je stále mnohem rychlejší než nejlepší Android. I nejnovější Samsung Galaxy S9+ je dvakrát pomalejší než iPhone X. Další výhodu je lepší integrace hardwaru se softwarem nebo jednodušší a intuitivnější používání.

V nedávné době se na sociální síti Reddit dokonce rozběhla mezi majiteli Androidů debata o tom, jaké vlastnosti, které má iPhone, jim chybí na jejich Androidech. Vzniklo diskusní vlákno, z které vzešlo několik zajímavých postřehů. Až se tedy zase příště budou vaši známí do vás navážet kvůli tomu, že vlastníte iPhone, můžete použít některý z následujících argumentů.

Kompatibilita Apple výrobků

Lidé, kteří vyzkoušeli oba systémy, zhodnotili, že oba jsou velmi dobré. Ale iPhone se vyznačuje svojí kompatibilitou s dalšími Apple výrobky. Při připojení, například na Mac, nedochází k žádným zásekům telefonu, nemusí se nic instalovat a iPhone tak můžete například rychle a jednoduše zálohovat, obnovit na něm ztracená data, jednoduše sdílet soubory a podobně.

Dostupnost aplikací

Dlouho očekávané aplikace jsou většinou prvně spuštěné na iPhonu, ne na Androidu. Například Instagram byl spuštěn na iOS dva roky před Androidem. Také Snapchat spatřil světlo světa nejdříve na iPhonu.

iMessage

Originální iOS komunikační aplikace se zdá být nenápadná, ale evidentně by jí majitelé Androidů hned brali. Je to jednoduché – s dalšími uživateli iMessage si posíláte zprávy bezplatně prostřednictvím mobilních dat. Pokud není internet u jednoho z nich k dispozici, pošle se zpráva jako placená SMS.

Jednoduché posouvání stránek na začátek

Majitelé Androidů dokáží ocenit i takové drobnosti, o kterých možná ani sami nevíte, že jsou vlastní jenom iPhonu. Pokud čtete hodně dlouhý článek a z nějakého důvodu se potřebujete vrátit zpět na jeho začátek, posouváním prstu to může být zdlouhavé. Ale u iPhonu stačí, když ťuknete na horní stavovský řádek, kde se ukazuje čas, a stránka se automaticky posune na začátek.

Tlačítko na vypnutí zvuku

Uživatelům Androidu evidentně také chybí fyzické tlačítko na okamžité vypnutí zvuku. Majitelé iPhonů si to už ani neuvědomují, ale vypnout rychle zvuk a to i poslepu, je velmi šikovné.

I uživatelé Androidu tedy dokáží ocenit výhodu Apple telefonů. Za nás bychom jenom dodali, že iPhone je opravdu kvalitní přístroj. Například, i když vám po pádu popraská přední sklo, telefon většinou stále dobře funguje na vaše doteky. U většiny Androidů toto není možné. Stačí, aby výrobky některých jiných značek spadly a aniž by byl displej výrazně popraskaný, už nereaguje. Přitom jejich oprava není o moc levnější než ta displeje na iPhonu. Pokud je rozbité sklo vaším strašákem, stačí jen najít kryt, který vám bude vyhovovat a doplnit ho například nalepovacím tvrzeným sklem, které brání poškrábání displeje.Díky tomu můžete využívat všech výhod vašeho „jablíčka“ bez obav, že se vám rozbije.