Čtyři a půl měsíce po vydání je operační systém iOS 12 nainstalován na 83 procentech zařízení vydaných za poslední čtyři roky podle aktualizovaných statistik, které jsou sdíleny na stránce podpory pro vývojáře.



Od vydání systému iOS 12 společnost Apple zveřejňuje počet instalací na nových a na starších zařízeních zvlášť. Zatímco 83% zařízení vydaných za posledních čtyři roky používá systém iOS 12, 80% všech aktivních zařízení má nainstalovaný tento operační systém. 12 procent zařízení má nainstalováno iOS 11, zatímco pět procent zařízení vydaných za poslední čtyři roky používá starší verzi systému iOS. Začátkem ledna byla iOS 12 nainstalován na 78% zařízení, takže počet instalací se v posledních několika týdnech zvýšil o pět procent.

Apple vydal iOS 12.1.3 a iOS 12.1.4 na začátku ledna spolu s iOS 12.2 beta. iOS 12.1.3 a iOS 12.1.4 obsahovaly opravy chyb, zatímco iOS 12.2, která je k dispozici pro veřejné testery, rozšiřuje aplikaci News do Kanady, přináší AirPlay 2 pro televizory třetích stran, obsahuje nové Animoji a další. Lidé instalují systém iOS 12 rychleji než iOS 11. V dubnu 2018 byl iOS 11 nainstalován pouze na 76% zařízení, snad kvůli spoustě chybám, které v tomto systému byly. Nyní se můžeme těšit na iOS 13, který Apple představí na vývojářské konferenci, tato aktualizaci by měla obsahovat dlouho očekávané změny, jako například tmavý režim a důležitou změnu rozhraní pro iPad.

Zdroj: macrumors.com