Server Bloomberg uvedl začátkem tohoto týdne, že Apple pracuje na Tmavém režimu pro iOS 13. Tmavý režim má nesmírný potenciál pro iPhone a iPad. Dnes se můžeme s tímto režimem setkat například u iOS aplikace Watch, kde plná černá spoléhá na OLED displej s pocitem nekonečného okraje.



Apple TV i macOS Mojave má automatickou možnost změny vzhledu podle místního času západu a východu slunce. Mac zároveň umožňuje přístup do tohoto Tmavého režimu i aplikacím třetích stran. Pokud chcete, aby se celý systém změnil do světlé nebo tmavé barvy, tak budete potřebovat aplikaci NightOwl. To umožňuje automatickou změnu vzhledu podle východu a západu slunce nebo podle pevně nastaveného času.

Není vyloučeno, že Tmavý režim bude omezen pouze pro iPhone X, XS, XS Max. Tyto iPhony mají totiž OLED displej s podáním černé v plném rozsahu. iPhone XR a starší iPhony s LCD displeji by se tak tohoto vzhledu nedočkaly.

Co by bylo zajímavé pro uživatele je možnost uzamknutí tmavého nebo světlého režimu pro konkrétní aplikace. Implementace změny vzhledu se dočkáme nejdříve v iOS 13 pro vývojáře tedy v červnu 2019.