Apple stále nenabízí oficiální webový přehrávač pro Apple Music, ale pokud chcete používat tuto službu v počítači, který nemá nainstalovaný iTunes (například v počítači v kanceláři), existuje další řešení.



Musish je webový přehrávač třetí strany, který je k dispozici zdarma pro předplatitele Apple Music. Vytvořil ho softwarový inženýr Brychan Bennett-Odlum a Raphaël Vigée, James Jarvis a Filip Grebowski. Chcete-li přehrát hudbu Apple Music pomocí webového přehrávače Musish, musíte se přihlásit pomocí Apple ID. Pokud máte obavy o zabezpečení účtu, nemusíte – přihlašování se provádí v samostatném okně pod doménou Apple.com a Musish nezaznamenává ani neobdrží přístup k těmto údajům.

Jakmile se přihlásíte, uvidíte obvyklé karty Apple Music v levém horním rohu rozhraní Musish: Pro vás, Prohlížení, Radio a Moje Knihovna. Sociální funkce, jako jsou například profily přátel, jsou momentálně nedostupné a zatím nejsou k dispozici žádné funkce pro rádio.

Karta Pro Vás nabízí spoustu informací včetně nedávno přehrávaných skladeb, alb a doporučených mixů, stejně jako denních playlistů, alb a nových songů.

Stejně tak v sekci Procházet najdete nejpopulárnější skladby, playlist top 100, nejlepší skladby, nejlepší alba a žánry. Pokud hledáte něco konkrétního, můžete také použít horní pravý vyhledávací panel webu, který zůstane k dispozici na každé kartě.

Chcete-li přehrát hudbu, stačí kliknout na album/seznam skladeb a poté kliknout na Přehrát, Náhodně nebo vybrat konkrétní skladbu. V levém dolním rohu obrazovky se objeví ovládací prvky pro přehrávání, kde můžete nastavit hlasitost, zapnout opakování a další. Musish aktivně vyvíjí webový přehrávač a doufá, že brzy přinese mobilní kompatibilitu.

Zdroj: macrumors.com