Dnešní doba je jako stvořená pro cestování. Po Evropě si vystačíme s občankou a díky síle českého pasu se dostaneme do mnoha zemí bez víza. Co ale ještě potřebujeme pro pohodové cestování? Chytrý telefon. Nejenže si s ním pořídíme spoustu krásných fotek, ale také v něm můžeme mít užitečné aplikace. Pojďte se podívat na ty nejlepší.



Google překladač

Jednou z možných překážek pro cestování může být neznalost jazyka. Všemi známý Google překladač nabízí řešení. Aplikace je to praktická, v poslední době se změnila a nabízí překlad přímo ve fotoaparátu aplikace, překlad při konverzaci, kopírování textů a mnoho dalšího. Pro více než padesát jazyků nabízí též překlad offline, což se může hodit na místech, kde nejste připojeni k internetu. Aplikaci můžete stáhnout zde.

Mapy

Existují různé aplikace a každá může vyhovovat někomu jinému. Pokud však porovnáme nativní aplikaci Mapy od Apple a Google mapy, zvítězí mapy od Googlu. Nabízí více informací včetně odjezdů hromadné dopravy ze zastávek, nově informuje i o zpoždění. Aplikace dokáže vykreslit také tratě hromadné dopravy, upozornit na zajímavosti v okolí nebo nabídnout personalizovaný obsah. Aplikaci můžete stáhnout zde.

CittyMapper

Tato aplikace nabízí jednoduchý způsob, jak vyhledat spojení z bodu A do bodu B v různých městech. Neukazuje pouze městskou hromadnou dopravu, ale také vlaky, což je užitečné. Do aplikace jsou implementované Siri zkratky. Aplikaci můžete stáhnout zde.

SkyScanner

Osobně používám SkyScanner nejraději pro vyhledávání letenek. Nabízí největší přehled a jelikož se jedná o srovnávač, nikoliv prodejce, nepřipočítává se provize. SkyScanner však nabízí i hotelové nabídky a pronájmy automobilů. Pokud máte rádi vše na jednom místě, aplikace je Vám ušita přímo na tělo. Stahujte ji zde.

Hopper

Cestujete rádi? Častým omezením však mohou být finance. Aplikace Hopper vás upozorní na nejlevnější nabídky letenek a ubytování. Ušetřit můžete až 40 %, což už může být pořádná suma, kterou můžete využít na aktivity v místě nebo další výlet. Aplikaci stahujte zde.

Airbnb

Aplikace milovaná cestovateli a nenáviděná městskými radními. Ubytovat se pomocí Airbnb můžete ve více než 190 zemích světa, což je obrovské číslo, navíc podpoříte místní obyvatele, kteří Vám pronajmou svoji nemovitost nebo její část. Že se na Airbnb nachází opravdové skvosty snad netřeba připomínat. Pro slevu klikněte zde. Aplikaci můžete stáhnout zde.

Hotel Tonight

Osobně jsem zastáncem spíše plánovaného cestování, ale dle webu iPhoneHacks je užitečná aplikace i Hotel Tonight, díky které se ubytujete za stejné peníze, i když se potřebujete ubytovat ihned. Čím více si přes aplikaci zarezervujte pobytů, tím větší máte slevu. Aplikaci stahujte zde.

 

 

Uber

Opět všemi známá aplikace, která je lidmi milovaná a taxikáři nenáviděná. V mnoha městech již byla zakázána, avšak v Praze i přes poměrně velké nepokoje, stále funguje. Pokud chcete využít slevu, zadejte kód vwe9a3. Vybírat můžete většinou ze tří kategorií, nejlevnější je POP, kde se svezete obyčejnými auty. Nejdražší kategorií je BLACK, kde pro Vás přijede řidič v obleku s luxusním vozem. Aplikaci stahujte zde.

Revolut

FinTechová aplikace nabízí nejlepší kurzy pro směnu vašich peněz. Aplikace je přehledná, nabízí mnoho funkcí od možnosti šetření až po zmrazení karty. Tím je i velmi bezpečná, v případě jakýchkoliv pochybností kartu zmrazíte a pokud ji neodblokujte, nelze ji vůbec použít. Pro platby na interentu si můžete zdarma založit virtuální kartu. Revolut nabízí tři tarify, základní je zdarma a měsíční výběr z jakéhokoliv bankomatu je omezen na 4 500,- Kč. Střední je tarif Premium a nejvyšší Metal, za který zaplatíte měsíčně 300,- Kč, ale dostanete platební kartu vyrobenou z kovu, pojištění na cesty, cashback, neomezené směny peněz, větší limit pro výběry z bankomatu nebo vstup po salonků na letišti. Aplikaci stahujte zde.