Některé iPhony u operátora AT & T v USA s nainstalovaným iOS 12.2 beta ukazují připojení „5G E“ k síti AT & T, což je zavádějící jméno pro upgrade verze 4G LTE. Společnost AT & T začala na začátku ledna vyvíjet svou falešnou ikonu 5G na smartphony Android a nyní se zdá, že změna se rozšiřuje na iPhony. 



Zařízení v určitých oblastech zobrazují místo „LTE“ ikonu „5G E“, ale „E“ naznačuje, že to není reálné 5G. Žádný iPhone, který existuje právě teď, není schopen připojit se k síti 5G, ani v současnosti není síť 5G AT & T.

„E“ znamená Evolution, nová značka AT & T používá pro některé části své sítě LTE. Podle technologie AT & T dosahuje 5G Evolution špičkovou teoretickou bezdrátovou rychlost 400Mb / s, která neodpovídá rychlost přenosu dat 5G a je ve skutečnosti stejná jako tradiční rychlost LTE. 

Společnost AT & T tvrdí, že 5G Evolution je „prvním krokem na cestě k 5G“, což přináší zlepšení již existujících sítí LTE. Technicky 5G Evolution využívá technologie, které již používají jiní operátoři.

Skutečné smartphony s 5G budou přicházet až koncem roku 2019 a úniky naznačují, že Apple nezavede podporu pro 5G do roku 2020.