Několik zpráv naznačilo, že Apple připravuje nový iPad mini 5. To by znamenalo první aktualizaci tohoto zařízení od roku 2015 a iPady se od té doby značně změnily. Přečtěte si, co zatím o něm víme.



Design
iPad mini 5 bude mít pravděpodobně podobný design jako iPad mini 4. V prosinci došlo k úniku informací, že iPad mini 5 bude mít lepší fotoaparát s bleskem. Minulý měsíc sdílené fotky zobrazovaly verzi iPadu mini, která měla jediný rozdíl oproti současnému zařízení, a to přepracovanou anténu v horní části, která odpovídá současnému 9,7-palcovému iPadu.

Očekává se, že iPad mini 5 bude obsahovat Touch ID. Několik zpráv uvádí, že by zařízení mohlo obsahovat nový design antény, jak jsme již psali a možná i vylepšené nastavení fotoaparátu, avšak kromě toho byste neměli očekávat mnoho změn.

Specifikace
iPad mini 4 používá procesor Apple A8, který byl poprvé použit v iPhone 6 a iPhone 6 Plus, který byl představen v roce 2014. Netřeba říkat, že procesor už je v roce 2019 poněkud starý. Ming-Chi Kuo jako první informoval Že iPad mini 5 bude obsahovat procesor nový. Není jasné, jaké nové věci bude dále obsahovat, ale 9,7-palcový iPad má čip A10 Fusion. Očekávali bychom, že iPad mini 5 bude mít něco podobného.

iPad mini 4 má 7,9 palcový displej s rozlišením 2048 x 1536 pixelů. Displej by mohl být tou součástí, kde bude chtít Apple ušetřit náklady, aby zařízení bylo pro uživatele levnější. I když to není potvrzeno, existují také zprávy, že nový iPad mini 5 bude podporovat Apple Pencil a Smart Keyboard. Podpora Apple Pencil by byla určitě skvělá, ale s pouhým 7,9- palcovým displejem by se s klávesnicí připojenou k iPadu mini pravděpodobně nepracovalo příliš dobře.

Cena
Jedna věc, kterou mají všechny zprávy společné, je že zařízení bude „levné“ nebo „levnější“. Bloomberg minulý týden oznámil, že 7,9-palcový iPad bude levnější, co to ale přesně bude znamenat, na to si musíme ještě počkat.

Datum vydání
iOS 12.2, který je v současné době testován, obsahuje odkazy na několik nových iPadů, z nichž jeden je pravděpodobně iPad mini 5. To naznačuje, že iPad mini 5 bude vydán společně s iOS 12.2. Apple také nedávno zaregistroval nové modely iPadu, což obvykle dělá několik měsíců před vydáním zařízení.

Zdroj: 9to5mac.com