Apple vydal 6. generaci iPod touch v červenci 2015. Od té doby zařízení neobdrželo žádnou aktualizaci a stále se prodává s čipem A8, který můžete vidět i v iPadu mini 4. Tento čip byl původně vydán v roce 2014 s iPhone 6 a iPhone 6 Plus.



Apple ukončil prodej iPod shuffle a nano v roce 2017, iPod touch byl slevněn a Apple začal nabízet pouze modely 32GB a 128GB. Zatímco mnozí se obávali, že iPod 6. generace by mohl být poslední, minulý měsíc jsme často od spolehlivého japonského blogu Macotakara mohli slyšet, že Apple údajně pracuje na iPodu touch 7. generace. Zpráva citovala zdroje dodavatelského řetězce, ale celkově byla nejasná a neposkytla žádné podrobnosti o vlastnostech ani designu. iPod touch 7. generace by mohl být bez Face ID nebo Touch ID – stejně jako současný iPod touch. Pravděpodobně ho budete moci uzamknout jenom heslem.

Mohli jste také vidět video koncept, které představovalo design podobný iPadu Pro, 7-palcový displej a další. Současný iPod touch ani nepodporuje videohovory ve skupinovém volání ve FaceTime a je omezen na zvukové volání, pokud voláte více osobám. Nicméně může dojít ke zvýšení velikosti obrazovky. 6. generace iPodu touch je posledním zařízením, které společnost prodává se 4-palcovou dotykovou obrazovkou. V současné době není známo, kdy by Apple mohl být nový iPod touch vydat. Mohl by ho však představit na jarní události, kde se očekává představení 9,7-palcového iPadu a iPadu mini 5.

Zdroj: 9to5mac.com