Možná nevíte, že v Safari je funkce, která je navržena tak, aby vám umožnila vybrat část textu a poslat ji přes Zprávy pomocí funkce sdílení. Také ale existuje ještě jedna věc – tuto funkci můžete použít k vytvoření zábavných nadpisů webových stránek, které můžete odeslat vašim přátelům.



Jak se ukázalo, existuje chyba ve sdílení. Pokud zadáte text do vyhledávacího panelu na webové stránce, zvýrazníte ji a sdílíte, zašle se váš text spolu s odkazem na web.

1. Přejděte na webové stránky s vyhledávací funkcí.
2. Zkontrolujte, zda je váš iPhone v režimu na šířku.
3. Klepněte na vyhledávací lištu.
4. Zadejte text a vyberte jej.
5. Klepněte na ikonu sdílení.
6. Zvolte Zprávy a poté zadejte jméno osoby, které chcete odkaz poslat.

Odtud příjemce uvidí nadpis webové stránky, kterou jste vytvořili, ale bude to vypadat jako text ze samotného webu, protože text není poslán samostatně. Funguje to pouze na iPhonu a nepůjde to, pokud posíláte zprávy svým přátelům na zařízení Android. Tento trik můžete použít i na iPadu, ale na Macu nefunguje. Pokud se jedná o funkci jako takovou, můžete na webové stránce zvýraznit text a poté jej poslat kamarádovi, abyste mu například něco doporučili, nebo ho upozornili na něco, co stojí za to vědět. Je to vlastně velmi užitečná funkce. Tuto chybu Apple pravděpodobně brzy opraví, ale mezitím si s ní můžete užít trochu zábavy.

Zdroj: macrumors.com