Před několika týdny bylo zjištěno, že skupinové volání ve FaceTime má závažnou chybu, která umožňovala každému, kdo vám zavolal, poslouchat vás bez toho, aniž byste tento hovor přijali. Tato chyba donutila Apple dočasně vypnout servery během vytváření patchů. Apple poté vydala iOS 12.1.4, který řešil bezpečnostní problém a znovu aktivoval skupinové volaní ve FaceTime.



Bohužel ani v rámci iOS 12.1.4 nebyly ve skupinovém volání ve FaceTime obnoveny všechny původní funkce. Jak se ukázalo, zdá se, že uživatelé již nemohou přidávat další osobu k individuálnímu volání FaceTime. Tlačítko „Přidat osobu“ zůstává v této situaci šedé a neaktivní. Jediným způsobem, jak se spojit s více než jednou osobou přes FaceTime, je zahájit hovor s nejméně dvěma dalšími lidmi. Někteří uživatelé uvádějí na Twitteru, že nemohou přidávat osoby ani během probíhajícího skupinového volání. Tento rozdíl vzbuzuje mezi uživatele zmatek.

Zdá se, že Apple podpora na Twitteru si je vědoma tohoto omezení:

Společnost Apple pracuje na iOS 12.2 Beta, ve kterém nefiguruje přidání opravy pro skupinové volání ve FaceTime, dá se očekávat, že se Apple tímto problémem bude zabývat v pozdější verzi iOS 12.2.

Zdroj: macrumors.com