Agentura Reuters popisuje, jak softwaroví piráti používají program k šíření hackerských verzí populárních aplikací jako Minecraft, Pokemon Go, Spotify, Angry Birds a další. 



Softwaroví piráti vydělávají peníze tím, že účtují roamingovým uživatelům poplatky za „VIP“ verze svých hackovaných aplikací, které jsou „stabilnější než bezplatné verze“.

Po upozornění agentury Reuters na tyto účty vývojářů, které byly použity k distribuci napadených aplikací, společnost Apple odstranila řadu z nich, ale od té doby se objevily další.

Odhalení týkající se zneužívání programu pro vývoj podnikových firem Apple se objevilo koncem minulého měsíce. Facebook a Google používaly program k distribuci aplikací pro výzkum trhu uživatelům, kteří byli schopni sledovat veškerou svou online aktivitu.

Společnost Apple krátce zrušila podnikové certifikáty pro obě společnosti, což vedlo k dočasnému zablokování interních aplikací Facebooku a Google, včetně testovacích verzí jejich vlastních veřejných aplikací, jakož i soukromých interních aplikací pro firemní účely, jako je doprava a jídlo.

A právě včera se objevilo další zneužívání podnikového programu společnosti Apple ve formě aplikací obsahujících obsah pro dospělé a hazardní hry, které nelze distribuovat prostřednictvím tradičního App Store kvůli pravidlům společnosti Apple, které zakazují nebo omezují obsah těchto typů obsahu.