Fotoaparát na iPhonu je jistě skvělý, ale v App Store je k dispozici mnoho aplikací třetích stran pro fotografování, které přidávají filtry a další efekty, které stojí rozhodně za to.



V dnešním článku si představíme 5 nejlepších aplikací pro fotografování, které byste určitě neměli přehlédnout.

Halide
Halide stojí 149 Kč a nabízí bohatou sadu funkcí, například plnou rychlost závěrky, ISO a vyvážení bílé barvy spolu s živým histogramem pro zdokonalení expozice. Rozhraní je snadné a můžete fotografovat ve formátech RAW, JPG, TIFF nebo HEIC. K dispozici jsou také ovládací prvky hloubky pro novější iPhony a nástroje pro automatické zaostření. Halide právě přidal nový barevný histogram, což je šikovná možnost, která vám umožní ujistit se, že máte správnou barvu.

ProCam 6
ProCam 6 stojí 149 Kč a nabízí kompletní možnosti ovládání pro rychlost závěrky, ISO, zaostření a vyvážení bílé barvy a spoustu dalšího. Při natáčení videa můžete zvolit rychlost natáčení videa a rozlišení, nebo můžete vybrat z několika režimů fotografování, jako je noční režim, režim Burst, pomalá závěrka a 3D fotografie. ProCam 6 umožňuje pořizovat snímky RAW, JPG, TIFF a HEIF. Pro úpravu po pořizování fotografie obsahuje aplikace 60 filtrů, 17 zábavných efektů, více nástrojů pro úpravu a funkce pro úpravy videa. K dispozici jsou vlastní profily pro ukládání oblíbených režimů fotografování a také jsou podporovány příkazy Siri Shortcuts.

Obscura 2
Obscura 2 stojí 129 Kč a má velmi jednoduché rozhraní. Můžete pořídit fotografie ve formátech RAW, HEIC a JPG a pořizovat živé fotografie. K dispozici jsou nástroje pro vyvážení bílé, expozice a zaostření, stejně jako ISO a rychlost závěrky, plus histogram pro úpravu expozice. K dispozici je 19 dostupných filtrů. Přejetím prstem dolů z horní části aplikace získáte přístup do knihovny fotografií.

Focos
Focos je k dispozici zdarma, ale za nástroje si musíte připlatit. Focos nabízí úplné ovládání pro snímání obrázků, spolu s možnostmi ovládání hloubky, portrétů, nastavitelného bokehu a dalších.

Moment
Moment je k dispozici zdarma, s možností nákupů nástrojů například pro nastavení expozice, ISO, rychlost závěrky, zaostření, vyvážení bílé a spoustu dalšího. Při pořizování videa můžete získat super širokoúhlé snímky.

Zdroj: macrumors.com