Společnost Apple se dnes omluvila za hlavní bezpečnostní chybu v aplikaci FaceTime, která umožňovala odposlouchávat hovory a vydala oficiální prohlášení týkající se této chyby.



„Opravili jsme bezpečnostní chybu ve funkci skupinové volání ve FaceTime na serverech společnosti Apple a vydáme aktualizaci softwaru, která má příští týden znovu zpřístupnit tuto funkci pro uživatele,“ uvedl Apple ve svém prohlášení. Znamená to, že funkce zůstane nedostupná do verze iOS 12.1.3. Pro přístup k funkci budou muset uživatelé aktualizovat svůj iPhone, iPad nebo iPod touch na iOS 12.1.4. Apple zakázal skupinové volání ve FaceTime během několika hodin od zveřejnění, čímž okamžitě zabránil jejímu zneužití.

Chyba umožňovala slyšet druhou osobu, i tehdy, když hovor nebyl přijat. V některých případech bylo dokonce vidět i video. Původně bylo sděleno, že aktualizace bude k dispozici tento týden, ale její vydání bylo odloženo až do příštího týdne. Apple také poděkoval rodině, která chybu nahlásila. Společnost již čelí žalobě v Texasu a s ohledem na závažné důsledky týkající se ochrany soukromí je jistě možné, že budou podány další žaloby.

Zdroj: macrumors.com